Časť rezervného fondu sa použije na rozvoj mesta

03.05.2012 Poprad

Poprad 3. mája (TASR) - Na obyvateľov mesta Poprad v tomto roku čakajú nové parkovacie miesta, odstavné plochy či osvetlenie. Poslanci Mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí totiž schválili čerpanie časti rezervného fondu. Viac ako 880.000 eur tak poslúži na rozvoj mesta. Okrem iného sa postavia potrebné parkoviská či odstavné plochy pri blokoch Poľana, Patria, Orava, Svitava a Myjava.
Peniaze tiež pomôžu vybudovať aj osvetlenie na neprehľadných prechodoch pre chodcov, čím sa výrazne zlepší bezpečnosť nielen vodičov, ale aj peších obyvateľov. Na Novej, Krátkej a Širokej ulici v mestskej časti Veľká plánuje mesto zrekonštruovať verejné osvetlenie. Poslanci do svojich plánov zahrnuli aj Základnú školu na Ulici Fraňa Kráľa a žiaci Základnej umeleckej školy na Francisciho ulici budú môcť využívať pristavené a opravené priestory. V nich sa budú môcť naplno venovať výtvarnému a tanečnému odboru.
Svoju pozornosť si podľa popradskej samosprávy zaslúžia aj seniori, ktorým sa z rezervného fondu zaobstará strojné zariadenie do jedálne a pomôže im skvalitniť stravovanie. Rozšíri sa tiež signalizačno-komunikačný systém v zariadení opatrovateľskej služby, kde sa uskutočnia aj bezbariérové úpravy.
Rezervný fond mesta Poprad dosahuje výšku takmer šesť miliónov eur. Tieto prostriedky sú kvôli bezpečnosti rozložené vo viacerých bankách.
TASR informovali z Mestského úradu v Poprade.
 

Vyberte región